Zoek
Wildpate
0-10 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gr. grof gemalen varkenslever
300 gr. grof gemalen hazenvlees (indien ingevroren dan ook het ontdooivocht gebruiken.)
400 gr. fijn gesneden wit spek.
100 gr. mager rookvlees
12 gr. zout (worstzout)
3 gr. gekneusde zwarte peper
snufje kruidnagel
10 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
1 gesnipperd uitje
1 theelepel Armagnac
2 eieren
40 gr. rijstemeel.
Gelei
Hulpmiddelen Ovenschaal
Aluminiuimfolie Hulpmiddelen - Ovenschaal
Aluminiuimfolie Voorbereiding De jeneverbessen en de laurier even in 50 gr. water laten trekken.
Meng nu alles behalve de gelei goed door elkaar samen met het aftreksel van de jeneverbessen en de laurier. Bereidingswijze Schep het beslag nu in een ovenschaal en druk het beslag goed aan.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de schaal nu voor 2,5 uur in een voorverwarmde oven van 100 tot 120 graden.
Werk de pate af met gelei en bessen. Serveertips Lekker bij stok
Bereiding
Schep het beslag nu in een ovenschaal en druk het beslag goed aan. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal nu voor 2,5 uur in een voorverwarmde oven van 100 tot 120 graden. Werk de pate af met gelei en bessen.
Wildpate is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Wildpate Met Uienmarmelade
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Wildpate Met Uienmarmelade
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Wildpate Met Uienmarmelade
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lepelhapje van wildpaté met uienconfituur
5 min
Bekijk recept
Wildpate Met Uienmarmelade
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Wildpate Met Uienmarmelade
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Wildpate Met Uienmarmelade
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lepelhapje van wildpaté met uienconfituur
5 min
Bekijk recept