Gebakken Ananasrijst

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst in water met 1 theelepel zout en de kerrie volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat 15 minuten afkoelen. Halveer de ananas in lengte (laat de bladeren eraan!), snijd de kern uit het vruchtvlees, steek het vruchtvlees uit de schil en snijd het in kleine stukjes (bewaar de schil). Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit de olie in een wok en bak hierin de sjalotjes, knoflook en paprika 3 minuten zachtjes. Schep de rijst er in delen door en roerbak 5 minuten. Schep er de ananas, rozijnen en noten door. Warm de kokosmelk mee. Breng de rijst op smaak met zout en peper. Schep de rijst in de lege ananas, omwikkel de ananasbladeren met aluminiumfolie en zet hem op een bakplaat. Laat de ananas in het midden van de oven in 15 minuten goed warm orden. Vermeng de paprikaringen mengen en schik ze met de frisee op een schaal. Zet de gevulde ananashelften erop.

Gebakken Ananasrijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ananasrijst met garnalen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pittige ananasrijst met kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yannan kip en ananasrijst
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Ananasrijst Uit India
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept