Vraag de visboer de zalmmoot te fileren in twee gelijke stukken en de graten te verwijderen. (Controleer de zalm zelf nog op graten en verwijder deze zonodig)Wrijf de zalm in met het citroensap en laat intrekken.Hak de dille grof. Schep het zout, de suiker en de peper door elkaar.Vouw een groot stuk aluminiumfolie dubbel. Leg een van de zalmfilets met de velkant op de folie. Bestrooi de filet met de helft van het zeezoutmengsel en verdeel er de dille over.Dek het af met de tweede zalmfilet die met het resterende zoutmengsel is bestrooid en verpak de vis strak in de folie.In een passende schaal leggen, dek af met een plankje (of iets anders dat goed afsluit) en verzwaren met gewichten (bijvoorbeeld volle conservenblikken) Zet de schaal in de koelkast en laat 2 dagen en 2 nachten staan. Draai het pakketje elke 12 uur een keer om. Roer voor de saus de mosterd, de wijn en de honing met wat zout en peper in een kom door elkaar. Klop er in een dun straaltje de olie door.