Zalmforel Met Bloemkoolroom

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de bloemkool in kleine roosjes en smoor ze in een ruime pan op zeer laag vuur gaar in boter gaar, voeg er dan 200 ml. melk aan toe en laat nog even doorgaren. Pureer dan de bloemkool onder toevoeging van flink zout en gemalen witte peper tot een gladde puree.voeg de room toe en draai nog even door. breng een pan water aan de kook en doe daar de doperwten in kook ze niet al te gaar ze moeten heel blijven Verwarm in een pan 100 ml. olijf olie en 3 eetl. arachideolie niet te heet anders worden de kruiden te gaar voeg een eetl. van elk gehakt kruid aan de olie toe en pureer tot een gladde saus. Voeg daar ± 75 gr. erwten aan toe en een klein beetje citroensap. Snij de vis op de velkant 2 a 3 keer in en bestrooi licht met zout en wrijf deze in met bloem, peper en zout de vleeskant. Bak vervolgens de vis op de velkant op gecontroleerd vuur gedurende 5 a 6 min. in boter, draai vervolgens de vis om en beboter de gebakken kant, voeg eventueel nog een klontje boter toe en draai het vuur uit en laat de vis doorgaren

Zalmforel Met Bloemkoolroom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolroom met spekjes
12 min
Bekijk recept
Bloemkoolroom met spekjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolroom met spekjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegarneerde Zalmforel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde zalmforel
35 min of meer -
Bekijk recept
Zalmforel met paddestoelen (en madeirasaus)
0 min
Bekijk recept