Neem voor de gearomatiseerde olie bij voorkeur truffelolie. Benodigde materialen : een koekenpan, een pan, een bakplaat en wat bakpapier. Verwarm de oven in 10 minuten op 175 graden Celsius voor. Verhit tweevijfde van de boter in de koekenpan. Snijd de mootjes zalm ongeveer 3 centimeter dik en bak ze aan beide kanten aan in de hete boter, neem ze uit de koekenpan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een holletje in elk mootje zalm. Bestrooi de mootjes met peper en zout. Schil de aardappels en kook ze gaar in water met wat zout. Pureer de aardappels met de mixer en klop er met de resterende boter en de melk een luchtige puree van. Breng deze pittig op smaak met wasabi en zout. Breek de kwarteleitjes boven elk stuk zalm. Schuif de bakplaat in de oven en laat de kwarteleitjes in circa 8 minuten stollen. Snijd de sneetjes brood in rondjes ter grootte van de zalmmootjes en rooster ze aan beide kanten lichtbruin. Leg op de verwarmde borden steeds een geroosterde broodje. Roer een gladde vinaigrette van de olien en de balsamicoazijn. Verdeel de aardappelpuree over de geroosterde broodjes en leg daarop een zalmmootje. Sprenkel ter garnering de vinaigrette rondom de borden
Gebakken Zalm Op Aardappelgratin is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote