De saus heeft de meeste bereidinstijd nodig, en die maak je als volgt: Een klontje boter in de pan laten smelten, dan de 2 dl visbouillon ( 1,5 blokje in gekookt water laten oplossen), aan de kook brengen. Dan Kookroom of creme fraiche toevoegen. Kookroom is minder vet. Aan de kook brengen. Eventueel nog wat kruiden creme toevoegen voor extra smaak. Dan de spinazie erbij, de mosselen mee laten koken, snufje zout en even laten pruttelen. Mocht je nu teveel bouillon gemaakt hebben waardoor de saus niet goed bindt, kun je dit met wat maizena of custard alsnog binden. Als laatste de voorgebakken zalmmoot in stukjes snijden en toevoegen, nog even doorroeren en je kunt opdienen. Tagliatelle afgieten en op een groot bord leggen. Saus er overheen scheppen, dille en basillicum erover strooien. Ik gebruik standaard gedroogd, maar vers is natuurlijk lekkerder en als laatste wat parmezaan eroverheen raspen.
Tagliatelle In Roomsaus Met Vis En Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)