Asperges Met Zalm

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de witte asperges dun. Snijd van alle asperges een stukje van de onderkant af en halveer ze. Kook de witte asperges in kokend water met 1 el. zout in 20 min. gaar, leg na 5 min. de groene asperges erbij. Snipper het uitje, fruit het in 3 el. boter, schep de rijst erbij en bak het mengsel glazig. Los iin bouillontablet op in 3/4 l. water. Voeg dit in delen aan de rijst toe en laat het vocht door de rijst opnemen in ongeveer 15 min. Laat de rijst afgedekt nog 5 min. nawarmen. Bak in een grilpan de gerookte zalmmootjes aan beide kanten 4 min. zonder extra vet. Bereid de saus zoals op het pakje staat. Knip flink wat peterselie en bieslook fijn en roer de helft bij de saus. Schep flink wat rijst op de borden, leg de asperges er bij en leg op elk bord een zalmmoot. Strooi er rijkelijk witte peper uit de molen, grof zeezout en verse kruiden over. Geef de saus er apart bij.

Asperges Met Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept