Begin met het snijden van de verschilende ingredienten van dit recept. Snijd hiervoor de pepers in grove stukken, de gember in plakjes, het witte deel van het citroengras in stukjes en hak als laatste de ui en de tomaten fijn. Maak vervolgens de curry-pasta door de pepers met de ui, knoflook, citroengras, gember en trassi in een keukenmachine (of met de staafmixer) tot een grove pasta te hakken. Voeg dan 2 eetl olie aan dit mengsel toe zodat een gladde pasta ontstaat. Verhit nu de rest van de olie in een wok en bak hierin de pasta al roerend 3 tot 4 minuten. Zodra de pasta gaat geuren kunnen de viskruiden worden toegevoegd. Deze kruiden moeten ongeveer 2 minuten mee bakken, waarna de kokosmelk, tamarinde, ketjap en 2,5 dl water kunnen worden toegevoegd. Breng dit geheel aan de kook en laat het, af en toe roerend, op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de heekfilet in blokjes. Voeg na de 10 minuten de visblokjes, tomaten en het citroensap toe. Laat de curry daarna nog 5 minuten (of tot de vis gaar is) pruttelen.