Scampis Met Pittige Groentensaus En Pasta

2
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de ui in de olie. Voeg de in schijfjes gesneden champignons, het citroensap en een scheutje witte wijn toe. Vervolgens de paprika en de knoflook er bij doen. Voeg de blikjes tomaten toe. Kruiden met thijm, laurier, cayennepeper, half blokje visbouillon en indien nodig zout (het blokje bouillon is al zout). Laten sudderen met half open deksel. Voeg wat later de prei toe. Kruid af met basilicum. Kruid de scampis matig met peper, zout en dille. Zet de pasta op. In een aparte pan de scampis op hoog vuur ongeveer 5 minuten bakken. Als de scampis gaar zijn de benodigde saus bij de scampis scheppen, zodat het bakvocht nog wat extra smaak aan de saus geeft. Giet de pasta af en serveer de pasta met de saus en wat fijngesneden peterselie er over gestrooid voor de garnering. Opmerking: volgens deze aanwijzingen heb je voldoende saus voor 2 keer of voor 4 personen. Ik vries altijd de helft in.

Scampis Met Pittige Groentensaus En Pasta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept