Fruit de ui in de olie. Voeg de in schijfjes gesneden champignons, het citroensap en een scheutje witte wijn toe. Vervolgens de paprika en de knoflook er bij doen. Voeg de blikjes tomaten toe. Kruiden met thijm, laurier, cayennepeper, half blokje visbouillon en indien nodig zout (het blokje bouillon is al zout). Laten sudderen met half open deksel. Voeg wat later de prei toe. Kruid af met basilicum. Kruid de scampis matig met peper, zout en dille. Zet de pasta op. In een aparte pan de scampis op hoog vuur ongeveer 5 minuten bakken. Als de scampis gaar zijn de benodigde saus bij de scampis scheppen, zodat het bakvocht nog wat extra smaak aan de saus geeft. Giet de pasta af en serveer de pasta met de saus en wat fijngesneden peterselie er over gestrooid voor de garnering. Opmerking: volgens deze aanwijzingen heb je voldoende saus voor 2 keer of voor 4 personen. Ik vries altijd de helft in.
Scampis Met Pittige Groentensaus En Pasta is een recept van Smulweb.nl