Breng het water (of de melk) aan de kook met een snuifje zout. Temper het vuur, voeg de boter bij en laat smelten. Strooi de gezeefde bloem er in een keer bij, roer met de houten lepel en blijf roeren tot het deeg een bal vormt en van de bodem van de pan loslaat. Schep het in een kom en laat enkele minuten afkoelen. Roer een voor een de eieren onder het deeg. Schep het in een spuitzak en spuit - op voldoende afstand - kleine bolletjes op een goed ingevette bakplaat (of op bakpapier). Bak de soezen 20 tot 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 220? C. De oven NIET openen, om inzakken te voorkomen. Laat ze een beetje afkoelen, knip de soesjes met een schaar open en laat ze verder afkoelen. Verwarm, net voor het dessert wordt geserveerd, de room, strooi de chocolade er bij en laat dit samensmelten. Vul elke soes met een bolletje roomijs, overgiet met de warme chocoladesaus en serveer meteen.