Sorbet Van Tomaat Met Kaaskletskoppen

8
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Verwarm in een steelpan de balsamico azijn met de suiker tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de balsamicosiroop. Roer de balsamicosiroop door het tomatensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) zwarte peper. Doe het mengsel over in een lage schaal. Zet het mengsel 1 uur in de vriezer, schep daarna de tomatenblokjes en het basilicum erdoor en laat dit nog minimaal 2 uur vriezen. Roer het, om ijskristallen te voorkomen, elk halfuur door. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van de parmezaanse kaas 8 cirkeltjes van elk 4-5 cm doorsnede op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 10-12 minuten lichtbruin en laat ze op een rooster afkoelen. Schep in 8 glazen een bol tomatenijs en garneer elk glas met een parmezaankletskop.

Sorbet Van Tomaat Met Kaaskletskoppen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Kippenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaaskletskoppen - Vet maaltijd fase 1
Bekijk recept
Kaaskletskoppen
0 min
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept