De limoenen schoon schrobben en schillen. Water in een steelpan schenken, suiker en de limoenschil toevoegen. Op een laag vuur roeren tot de suiker gesmolten is. Siroop aan de kook brengen. De gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Pan van het vuur halen, gelatine uitknijpen uit het koude water en al roerend in de suikersiroop op laten lossen. Schil verwijderen. Pan in koud water zetten en de siroop laten afkoelen. 3 limoenen uitpersen en sap zeven. Sap van limoenen en likeur door de siroop mengen. Mengsel in ijslaadje schenken en dit 4 uur laten invriezen. Bevroren mengsel in keukenmachine glad pureren. Mengsel weer in ijslaadje zetten en 2 uur laten vriezen, tussentijds niet roeren! IJs ca. 45 min. voor het opdienen in de koelkast zetten voor de juiste zachtheid en structuur. Sorbetijs in glazen scheppen en garneren met geschaafde pure chocola en een mint chocoladestengel.Voorbereiding : 20 min. Bevriezing: ca. 7 uur. Kcal p.p. 275
WINTERIJS CREME DE MENTHE-SORBET is een recept van Smulweb.nl