Sinaasappel Gevuld Met Ijs In Een Karamelnestje

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hulpmiddelen Diepvries of ijsmachine Sorbetijs : In een pannetje het water aan de kook brengen en de suiker hierin oplossen. De oplossing laten afkoelen. Het sinaasappelsap zeven en door de suikeroplossing roeren. Het sinaasappelstroopje ineen diepvriesdoos schenken en enkele uren in het vriesvak plaatsen. Om de 30 min. met een vork doorroeren zodat de ijskristallen klein blijven. Wanneer het ijs halfhard is het eiwit met de bastersuiker stijfkloppen en luchtig erdoor scheppen. De sorbet nog minstens 2 uur in de diepvries laten bevriezen. Karamelnestje: Suiker laten smelten tot karamel in de koekepan. Zorgen dat de suiker niet te dik of te dun is, maar als een dik straaltje van de pollepel loopt. De karamel heen en weer over de kommetjes laten lopen. Af laten koelen en voorzichtig van de kommetjes halen.

Sinaasappel Gevuld Met Ijs In Een Karamelnestje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept