Laat de kersen goed uitlekken. Laat ze daarna over keukenpapier rollen om nog zo veel mogelijk vocht te verwijderen. Roer in een kom de boter tot een zachte romige massa. Voeg onder voortdurend roeren poedersuiker, likeur en koffie, beetje voor beetje toe. Plaats de kom op een koele plek om de botercre`me op te laten stijven (niet in koelkast, wel in groentenlade). Snijd de cake horizontaal in drie of vier plakken. Bestrijk elke plak, op de bovenste na, met een laag botercre`me. Houd een kwart van de cre`me apart. Leg de kersen op de botercre`me en druk ze zo veel mogelijk in de massa. Houd 12 gave kersen apart. Leg de plakken zo veel mogelijk in het oorspronkelijke model op elkaar. Bestrijk de zijkanten van de cake met de resterende botercre`me. Druk de zijkanten voorzichtig in de geroosterde amandelen. Klop de slagroom en de suiker stijf op. Gebruik de helft ervan om de bovenzijde van de cake te voorzien van een dikke laag slagroom. Doe de rest over in een spuitzak, die is voorzien van een kleine gekartelde spuitmond. Spuit in een rechte lijn 12 slagroomrozetjes op de cake. Leg op elk rozetje een chocoladeflik en een kers. Snijd de gevulde cake aan tafel in het gewenste aantal plakken.