Cassata

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de cake in plakken en bekleed er een rechthoekige cakevorm (inh. 1 liter) mee. Houd genoeg cake over voor de bovenkant. Sprenkel 5 eetlepels Madera of Marsala over de cake. Wrijf de ricotta door een zeef in een kom en klop er de poedersuiker door. Roer er de stukjes chocolade, de noten en het gekonfijte fruit door en schep de massa in de vorm. Dek af met de rest van de cake en besprenkel die met de rest van de Madera of Marsala. Dek de vorm af met vershoudfolie en zet hem 1 nacht in de koelkast. Stort de cassata op een schaal en snijd hem dwars in plakken. Geef er eventueel stijfgeklopte slagroom bij. --------------------------------------------------------------------------------

Cassata is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept