Bekleed een cakevorm langs de lange kant met een overhangend velletje gladfolie of bakpapier. Smelt de in stukjes gebroken chocolade met de koffie of de koffielikeur au bain-Marie of in de magnetron. Splits de eieren in dooiers en witten. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker (50 gram) licht en luchtig. Klop de 1/8 liter slagroom stijf. Klop een van de eiwitten stijf. Spatel achtereenvolgens de gesmolten chocolade, de slagroom en tenslotte het stijfgeklopte eiwit door het dooiermengsel. Klop de 1/4 liter slagroom stijf met de resterende 50 gram suiker. Schep er de kleingesneden gekonfijte vruchten door. Roer de Grand Marnier en het water in een schaaltje door elkaar. Doop eenderde van de lange vingers in het Grand Marnier-mengsel en verdeel ze met de gesuikerde kant naar beneden over de bodem van de cakevorm. Schep er de chocolademousse op en strijk de bovenkant glad. Verdeel er de helft van de overgebleven lange vingers over, nadat ze in de Grand marnier zijn gedoopt. Verdeel er het slagroommengsel met de gekonfijte vruchten over en strijk de bovenkant glad. Dek af met de resterende in de Grand Marnier gedoopte lange vingers. Dek de vorm af met gladfolie en zet een nacht in de diepvries. Stort op een platte schaal en snijd de cassata met een in heet water gedompeld kartelmes in 6 gelijke plakken.