Breek of snijd de chocolade in kleine stukjes, of rasp hem. Zet de koffie. Doe de dooiers in een steelpannetje en roer de suiker erdoor. Blijf roeren tot het een lichtgele, schuimige massa is en de suiker vrijwel is opgelost. Roer de helft van de koffie erdoor (scheutje voor scheutje). Zet het pannetje met het eimengsel nu in een grotere pan, waarin water tegen de kook aan wordt gehouden. Verwarm onder voortdurend roeren. Haal het pannetje van het vuur als de dooiers beginnen te binden. Verwarm het niet te ver, want dan kan het gaan schiften. Roer de stukjes chocolade door de rest van de koffie (de chocolade moet smelten; zet het mengsel zonodig ook even op heet water). Roer dit door het eimengsel en laat het afkoelen. Roer er, als het lauw is geworden (koeler dan lichaamstemperatuur), de slagroom door, die u in de tussentijd heeft geklopt. Neem een puddingvorm, liefst van metaal, bestrijk de binnenkant met een smaakvrije oli (b.v. zonnebloemolie), of met een deel van de eiwitten (die u toch overhoudt). Doe de parfaitmassa in de vorm en zet die een uur of 5 in het vriesvak. U kunt dit gerecht zonder bezwaar een dag van tevoren maken. Houd voor het opdienen de puddingvorm even in warm water en stort de parfait op een platte schotel.
MOKKA-CHOCOLADEPARFAIT is een recept van Smulweb.nl