October.

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roomijs: Eidooier, ei en suiker samen loskloppen. Een klein deel van de melk toevoegen to een mooie homogene massa. Slagroom met de resterende melk verhitten tot 70? C en de glucose toevoegen. 5 minuten op 80? C houden. Afkoelen to 65? C en de losgeklopte eidooier/eieren toevoegen. Houd de temperatuur, al roerend, 10 min. tussen 65? C en 80? C. Hierna direct terugkoelen tot 4? C en laten rijpen. Na het rijpen aromatiseren met Dohler Iceline naar keuze en afdraaien in ijsmachine. Parfait: Water, suiker en glucose koken tot 120? C. Giet de suikerstroop al kloppend op de eidooiers. Klop tot het mengsel koud is en spatel de slagroom, likeur en Vanistar er door.

October. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker