Kerrie-uiensoep

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de spekreepjes in de hete boter op een halfhoog vuur uit. Voeg de uien toe en bak ze in 5 minuten glazig. Strooi de bloem en het kerriepoeder erover en roer alles goed om. Voeg beetje bij beetje de basis voor uiensoep en 1 1/2 ltr. water toe en breng alles al roerende aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Rooster intussen de sneetjes stokbrood mooi lichtbruin. Verdeel de kaas erover. Schep de soep in hittebestendige kommen en leg de sneetjes stokbrood erin. Laat de kaas onder de hete grill smelten. Bestrooi met peper naar smaak en serveer direct.

Kerrie-uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept