Zoek
Uiensoep Origineel Vega-recept
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 grote uien
2 vleesbouillontabletten
50 g boter
1 glas witte wijn
4 sneetjes (oudbakken) brood
restje kaas
peper &
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 225�C.
2
Truc: maak de uien schoon, en doe alle schillen in een pan met water.
3
Laat op zacht vuur 10 minuten trekken.
4
Giet af door een zeef: prachtig bruin uienwater als basis voor je soep.
5
Laat intussen de klont boter smelten in een (braad)pan.
6
Snij de uien in ringen.
7
Fruit de uienringen in een half uur zacht en gaar (deksel op de pan).
8
Voeg tegen het eind wat zout toe.
9
Giet de witte wijn erbij en laat op hoog vuur de alcohol verdampen. 1
0
Voeg zoveel (uien water) toe tot de uien onderstaan. 1
1
Voeg de bouillon-blokjes toe. 1
2
Laat een kwartiertje zacht pruttelen op laag vuur (deksel op de pan). 1
3
Snijd uit de sneetjes brood 4 rondjes en rasp er wat kaas over. 1
4
A: leg los op wat vetvrij papier in de oven 1
5
of B: doe de soep over in ovenvaste soepkommen, leg de rondjes erop en zet in de oven. 1
6
Laat in 5-10 minuten gratineren.
Uiensoep Origineel Vega-recept is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Pittige linzen-limoensoep recept
Bekijk recept
Simpele runderstoof met sperziebonen recept
Bekijk recept
Aardappel-salami schotel recept
Bekijk recept
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept