Uiensoep Origineel Vega-recept

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225�C.
  • 2 Truc: maak de uien schoon, en doe alle schillen in een pan met water.
  • 3 Laat op zacht vuur 10 minuten trekken.
  • 4 Giet af door een zeef: prachtig bruin uienwater als basis voor je soep.
  • 5 Laat intussen de klont boter smelten in een (braad)pan.
  • 6 Snij de uien in ringen.
  • 7 Fruit de uienringen in een half uur zacht en gaar (deksel op de pan).
  • 8 Voeg tegen het eind wat zout toe.
  • 9 Giet de witte wijn erbij en laat op hoog vuur de alcohol verdampen. 1
  • 0 Voeg zoveel (uien water) toe tot de uien onderstaan. 1
  • 1 Voeg de bouillon-blokjes toe. 1
  • 2 Laat een kwartiertje zacht pruttelen op laag vuur (deksel op de pan). 1
  • 3 Snijd uit de sneetjes brood 4 rondjes en rasp er wat kaas over. 1
  • 4 A: leg los op wat vetvrij papier in de oven 1
  • 5 of B: doe de soep over in ovenvaste soepkommen, leg de rondjes erop en zet in de oven. 1
  • 6 Laat in 5-10 minuten gratineren.

Uiensoep Origineel Vega-recept is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Pittige linzen-limoensoep recept
Bekijk recept
Simpele runderstoof met sperziebonen recept
Bekijk recept
Aardappel-salami schotel recept
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept