Salade Met Geroosterde Vijgen En Uienmarmelade

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit een droge koekenpan op hoog vuur. Bak de parmaham aan beide kanten knapperig in de hete pan. Laat de parmaham uitlekken op keukenpapier. Verhit de koekenpan opnieuw tot deze heet is en rooster de walnoten 3-5 min., schud af en toe. Zet de vijgen met opengesneden kant naar boven in een ovenschaal. Druk een holletje in het midden van de vijgen, verdeel de gorgonzola erover, leg er een schepje uienmarmelade op (je houdt marmelade over) en schenk de port en balsamicoazijn erover. Bak de vijgen 6-8 min. in de oven tot ze zacht en warm zijn. Haal de vijgen uit de ovenschaal, giet het sap in een kom. Meng de olijfolie door het sap en breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.

Salade Met Geroosterde Vijgen En Uienmarmelade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche met uienmarmelade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade
20 min
Bekijk recept
Kippenleverpaté
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept