Oberlander Kaassouffle

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-doe de ham en prei in een ingevette ovenschaal die daarna bestoven werd met bloem -smelt 75 g boter en strooi bloem erbij en roerend warm laten worden -onder blijvend roerend de kokende melk erdoor roeren, tot een gladde massa -neem de pan van het vuur -door de boter/bloemmassa de aangelengde maizena (met wat koude melk) en de geraspte kaas, de fijngehakte peterselie, zuinig zout en goed wat nootmuskaat roeren -de deegmassa bijna koud laten worden en dan een voor een de eierdooiers doorroeren -de eiwitten erg stijf kloppen en op het laatst door de kaasmassa scheppen -verdeel alles over de wachtende prei met ham -schuif de schaal in de hete oven in het midden baktijd= 40 min op 200?C

Oberlander Kaassouffle is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaassouffle Zonder Fratsen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toast met wildpaté
10 min
Bekijk recept
Oberlander Preisoep
30-60 min -
Bekijk recept
Oberlander Kaasflapjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tsjechische Knoflook Soep (Oukrop)
20-30 min -
Bekijk recept