Wortel-kaassouffle

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200?C of gasovenstand

4. Soufflevorm invetten. Wortels schoonmaken, in stukken snijden en in pan met water in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in ruime pan boter smelten en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas, mosterdzaad, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren. In keukenmachine wortel pureren en wortelpuree door saus roeren. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwit stijfkloppen. Pan van vuur nemen en eierdooiers door saus roeren. Stijfgeklopt eiwit voorzichtig door saus spatelen en mengsel in vorm schenken. Souffle in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken. Serveren met rijst en gemengde salade.

Wortel-kaassouffle is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaassouffle Zonder Fratsen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept