DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 ?C. Boter in steelpan smelten, bloem erdoor roeren en al roerende ? 3 min. bakken. Van vuur af melk in een keer toevoegen en met garde tot gladde saus roeren. saus nog 1 min. laten koken. Van vuur af eidooiers een voor een door saus roeren. saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. 5 eiwitten met snufje zout stijfkloppen.Van geklopt eiwit ? deel door dooiermengsel roeren. Kaas (1 el achterhouden) erdoor roeren en dan rest van eiwitten erdoor spatelen. Mengsel in ingevette souffleschaal, ? 16 - 18 cm, scheppen, bovenkant gladstrijken en 1 el kaas erover strooien. Oven terugschakelen naar 190 ?C.Souffle in midden van oven in 25 - 35 min. gaar en goudbruin bakken.

DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaassouffle Zonder Fratsen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept