Oven voorverwarmen op 200 ?C. Boter in steelpan smelten, bloem erdoor roeren en al roerende ? 3 min. bakken. Van vuur af melk in een keer toevoegen en met garde tot gladde saus roeren. saus nog 1 min. laten koken. Van vuur af eidooiers een voor een door saus roeren. saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. 5 eiwitten met snufje zout stijfkloppen.Van geklopt eiwit ? deel door dooiermengsel roeren. Kaas (1 el achterhouden) erdoor roeren en dan rest van eiwitten erdoor spatelen. Mengsel in ingevette souffleschaal, ? 16 - 18 cm, scheppen, bovenkant gladstrijken en 1 el kaas erover strooien. Oven terugschakelen naar 190 ?C.Souffle in midden van oven in 25 - 35 min. gaar en goudbruin bakken.
DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE is een recept van Smulweb.nl