Aardappelkaassouffle

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de geschilde en gewassen aardappelen in weinig water met zout 20 minuten. Giet ze af en stamp ze fijn. Splits de eieren. Roer de dooiers los met 4 eetlepels melk en meng het dooiermengsel en de in blokjes gesneden kaas door de fijngestampte aardappelen. Voeg de rest van de melk toe. Breng de puree op smaak met wat zout, peper en de nootmuskaat. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de puree. Vul een beboterde ovenvaste schaal voor niet meer dan ? deel met de puree. Zet de schaal 30 minuten midden in de voorverwarmde oven ( 200 ?C, gasovenstand 4-5) tot de souffle is gerezen en mooi bruin is.

Aardappelkaassouffle is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-kaassouffle
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-kaassoufflé
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap Aardappel-kaassoufflé
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-kaassouffle Met Veldsla
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-kaassouffle
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-kaassoufflé
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap Aardappel-kaassoufflé
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-kaassouffle Met Veldsla
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept