Spinazie op matig vuur in ongeveer 5 minuten laten slinken. Af en toe omscheppen. In ongeveer 10 minuten gaar koken en daarna in zeef uitdrukken. De spinazie daarna fijnsnijden en in de ovenschaal doen. De oven voorverwarmen op 175?. Boven een kom de eieren splitsen: het eigeel bij de spinazie en het eiwit in de kom doen. In de pan de boter smelten en daarna bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje de melk toevoegen. Blijven roeren totdat de saus gaat binden. Daarna de kaas erdoor roeren en laten smelten. Eerst de dooiers door de spinazie roeren en daarna de kaassaus. Op smaak brengen met de kruiden en het citroensap. De eiwitten stijf kloppen en luchtig door het spinaziemengsel scheppen. In het midden van de oven de souffle gaar laten.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)