Andijviestamppot Met Spekjes, Geitenkaas En Honing-tijmjus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De stamppot Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar. Bak in een droge koekenpan de spekjes uit. Was de andijvie en lente-ui en snijd ze fijn. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de helft van de boter toe en breng het op smaak met zout en peper. Meng de andijvie, lente-ui en de helft van de spekjes door de puree. Serveer de stamppot met de rest van de spekjes en de geitenkaas ′on top′.De jus Haal de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de rest van de boter in een pan (laat het bruin worden) en voeg voorzichtig 2 1/2 dl koud water, de inhoud van het zakje jus en de tijmblaadjes toe. Breng het al roerend aan de kook en laat de jus ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Roer op het laatst de honing door de jus.

Andijviestamppot Met Spekjes, Geitenkaas En Honing-tijmjus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfssaucijs en tijmsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met tijmjus en krieltjesclafoutis
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsvinken met meiknolletjes, spinazie en tijmjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel uit de oven met andijviestamppot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Midden-Oosterse andijviestamppot
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept