De honingdressing: De sjalot pellen, halveren en ragfijn snipperen. Vermeng de wijnazijn met zout, peper, mosterd, honing en eidooier. Voeg druppelsgewijs al roerende de maisolie toe, daarna de bouillon en als laatste de walnotenolie. Breng op smaak met zout en peper en voeg de fijngesnipperde sjalot toe. De salade. Leg de plakjes ontbijtspek op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Plaats deze in een voorverwarmde oven op 120 ?C en bak het spek in 20 minuten krokant. De sjalotten pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden. De appel wassen en - met schil - in vieren snijden. Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes. De tomaat wassen en in vieren snijden. Verwijder het zaad en het kroontje en snijd de partjes in dunne reepjes. Verhit de maisolie in een koekenpan en rooster de pijnboompitten al roerende op een middelhoog vuur lichtbruin. Leg de geitenkaasje op een met bakpapier bedekte ovenplaat en besprenkel met de honing. Zet de kaasjes ongeveer 5 minuten in de oven op 160 ?C. Haal de bladeren van de ijsbergsla los, was ze onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Serveren: Leg op 4 diepe borden een of twee slabladeren en garneer met de tomaten- en appelreepjes en plakjes spek. Strooi de geroosterde pijnboompitten er overheen. Leg vervolgens de warme geitenkaas er bovenop en besprenkel met de honingdressing. Serveer direct. Lekker met stokbrood en sjalotten-kruidenboter (zie recept).
Lauwwarme Salade Van Geitenkaas En Sjalot Met Honingdressing is een recept van Smulweb.nl