Oven voorverwarmen op 180 graden. Maak de courgette schoon, snijd ze in kleine blokjes, snijd de ui en roerbak de courgette en de ui kort in een pan met antiaanbaklaag. Haal van het vuur af en laat lauw worden. Mix dit mengsel met de ricotta, de eieren, 20 gram parmezaanse kaas, zout en peper. Snij een kruisje met een scherp mes aan de onderkant van de tommatjes. Blancheer ze 30 seconden in kokend water en verwijder het velletje en het vruchtvlees. Verwarm een beetje olie en voeg de tomatenblokjes toe, een toefje majoraan en zout en peper, laat het geheel even pruttelen. Beboter de ringen en bestuif ze met meel. Vul de ringen met circa 2 eetlepels van het courgette-ricotta mengsel, bestrooi er wat parmezaanse kaas over en leg er een tomaatje op. Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de taartjes uit de oven en laat ze enigszins af koelen. Verwarm nogmaals de tomaten saus en serveer de taartjes met wat tomatensaus en een paar blaadjes majoraan.
Taartje Van Courgette En Tomaten is een recept van Smulweb.nl