Spoel de slakken en laat ze zachtjes fruiten in 20 gr boter, giet er een half glas macvin bij en laat het volledig verdampen. Roer er tenslotte de gehakte peterselie door. Rol 2/3 van het deeg uit en snij er 4 cirkels uit met als diameter het totaal van de doormeter van de vorm 2 x de hoogte van het taartje 2 x 2 cm, om 4 individuele taartvormpjes te bekleden. Beboter de taartvormpjes en bekleed ze met het deeg. Verdeel de bechamelsaus over de deegbodems en schik daar de slakken in. Plooi de overhangende deegboordjes (2 cm) over de inhoud. Rol de rest van het deeg uit en snij 4 dekseltjes uit. Plak de dekseltjes met een beetje water vast op de omgeplooide boordjes. Maak een schouwtje in het midden en borstel de taartjes in met losgeklopt eigeel. Schuif de taartjes in de voorverwarmde oven en bak ze gaar in zo′n 15 minuten. Laat ondertussen de rest van de macvin inkoken, voeg de room toe en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout en roer er de fijngehakte salie door.
Taartje Van Slakken En Comte Met Salieroom is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Pompoensoep Met Reepjes Kip, Tomatenblokjes En Salieroom