1Kook de macaroni in ongeveer 15 minuten beetgaar,in gezouten water. Voeg er 1 eetlepel olie aan toe,voorkomt dat de pasta gaat kleven.
2Beleg 4 ringvormen met een diameter van 6 à 8 cm met de pasta.
3Blancheer de spinazie,dep goed droog en meng met de ricotta,de parmezaanse kaas,de coulis en de kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout en vul hiermee de ringvormen op.
4Beboter een bakplaat en zet er de vormen op. Doe 4 eetlepels water op de plaat en plaats gedurende 10 minuten in een oven van 180°C.
5Kook de schelpdieren 2 à 3 minuten in een pan met wat boter,geen water of geen zout,tot de schelpen opengaan. Bewaar het kookvocht.
6Plaats de vormen op de borden. Verwijder de ringen. Laat het vocht van de schelpdieren tot de helft inkoken,samen met de witte wijn en de sjaltjes. Voeg er de room aan toe en werk af met de boter. Kruid met peper en zout en het citroensap.
7Leg de schelpdieren rondom de macaronitaartjes,versier met wat dragon en kervel. Strooi er de in julienne gesneden paprika over. Nappeer met de saus.
Taartje Van Macaroni Gevuld Met Ricotta En Schelpdieren. is een recept van Smulweb.nl