Taartje Van Macaroni Gevuld Met Ricotta En Schelpdieren.

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1Kook de macaroni in ongeveer 15 minuten beetgaar,in gezouten water. Voeg er 1 eetlepel olie aan toe,voorkomt dat de pasta gaat kleven.
  • 2Beleg 4 ringvormen met een diameter van 6 à 8 cm met de pasta.
  • 3Blancheer de spinazie,dep goed droog en meng met de ricotta,de parmezaanse kaas,de coulis en de kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout en vul hiermee de ringvormen op.
  • 4Beboter een bakplaat en zet er de vormen op. Doe 4 eetlepels water op de plaat en plaats gedurende 10 minuten in een oven van 180°C.
  • 5Kook de schelpdieren 2 à 3 minuten in een pan met wat boter,geen water of geen zout,tot de schelpen opengaan. Bewaar het kookvocht.
  • 6Plaats de vormen op de borden. Verwijder de ringen. Laat het vocht van de schelpdieren tot de helft inkoken,samen met de witte wijn en de sjaltjes. Voeg er de room aan toe en werk af met de boter. Kruid met peper en zout en het citroensap.
  • 7Leg de schelpdieren rondom de macaronitaartjes,versier met wat dragon en kervel. Strooi er de in julienne gesneden paprika over. Nappeer met de saus.

Taartje Van Macaroni Gevuld Met Ricotta En Schelpdieren. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Gevulde vernisschelpen uit Suriname
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept