Zeef de bloem + 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper, voeg de koude margarine toe en snijd het in kleine stukjes. Kneed het met de hand of met de keukenmachine tot een samenhangende bal. Leg het minstens 1 uur in de koelkast. Bak het of de ham op een laag vuurtje ca. 10 minuten. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Schep de uien door het spek of de ham. Klop 2 eieren en de creme fraiche door elkaar. Verwarm de oven voor op 175C*. Vet een quiche- of gewone springvorm van 22 cm. doorsnede in. Leg het deeg er in en druk het naar de kanten toe uit zodat de bodem en een klein deel van de rand bedekt is met deeg. Leg er bakpapier op. Bak de taartbodem ca. 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier. Verdeel het spek en de uien over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bestrooi met kaas. Bak de taart in ca. 20 minuten gaar.