Pel en snipper de uien. Bak de spekblokjes enkele minuten in een grote pan aan. Schep ze uit de pan, voeg de boter toe en fruit hierin de uien rondom zacht en goudgeel. Bestrooi met de suiker en fruit opnieuw een minuut of 2 zodat de uien licht karamelliseren. Voeg de blokjes spek weer toe en schenk hierbij het bier en de bouillon. Breng aan de kook en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat een minuut of 25 zachtjes koken met een deksel schuin op de pan. Toast de stukken stokbrood en verwarm de grill van de oven. Voeg eventueel peper toe, roer dehelft van de peterselie er door en schep de soep in de kommen. Leg in elke kom twee stukken geroosterd stokbrood, verdeel de geraspte kaas erover en gratineer dit onder de hete grill tot de kaas gesmolten is en licht begint te bubbelen. Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie.
Uiensoep Met Belgisch Bier. is een recept van Smulweb.nl