Originele Franse Uiensoep

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt boter in pan met dikke bodem en voeg ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 min. Of tot de uien diep goudbruin zijn en gaan karameliseren. Voeg de knoflook en bloem toe en blijf 2 min. Roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Voeg nu het laurierblad en de tijm toe en breng het op smaak met zout en peper. Deksel op de pan en ongeveer 25 min. Lang zacht laten pruttelen. Verwijder de tijm en het laurierblad en proef of de smaak goed is. Grill voorverwarmen. Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel over de soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi de broodjes met geraspte kaas en zet de kommem in de oven tot de kaas goedbruin en gesmolten is. Dien het daarna onmiddellijk op. Eet smakelijk

Originele Franse Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van reuzenbonen met spinazie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Originele pannenkoeken ... met courgettes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozen panna cotta met kiwi en kokosmeringue
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Originele Indiase Groente-Curry
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept