Smelt de boter en roer er de bloem door. Schenk de melk er geleidelijk bij en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.Laat de inhoud van een blikje krab uitlekken, maak de krab schoon en meng de stukjes door de saus. Voeg de geraspte kaas toe en laat de saus op heel laag vuur warm staan.Los het kippenbouillonblokje op in wat warm water en warm hierin de inhoud van het blikje oesters op. Laat de bouillon vooral niet koken om taai worden van de oesters te voorkomen. Schep de oesters uit de bouillon en meng ze door de saus. Voeg het vocht uit het blikje oesters toe en als de saus te dik is iets van de kippenbouillon.Klop de eierdooier los in een kom en meng hier de slagroom door. Roer dit alles door de krabsaus. Strooi er wat peterselie over.Schep de saus over in eenpersoons ovenvaste schaaltjes en zet deze even in de voorverwarmde oven met veel bovenwarmte.Garneer de schaaltjes met de gesnipperde olijven en geef er geroosterd brood bij.
Bommel: Krab Met Oesters In Roomsaus is een recept van Smulweb.nl