Romige Zoete Uiensoep

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de uien in stukjes en fruit ze in wat olijfolie tot ze zacht zijn. Strooi er ongeveer 2 el bloem overheen en laat dit een minuut al roerend garen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot de het bindt. Roer scheut voor scheut de rest van de bouillon erdoor, schep de Boursin erdoor en laat de uien in 10 minuten helemaal zacht worden. Schenk er een scheut melk bij. Laat de soep afkoelen en pureer de soep tot een romig mengsel. Doe hierdoor nog een scheutje medium dry sherry. Maak de soep op smaak met peper en een snufje nootmuskaat. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 5 minuten koken. Knip wat bieslook fijn en garneer de soep hiermee.

Romige Zoete Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept