Voorjaars-uiensoep

8
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de voorjaarsuitjes in stukjes van 3 cm, en het groen in rondjes van 1 cm dik. Pluk van het takje dragon de blaadjes af en hak ze zeer fijn. Verhit de olie in een zware steelpan op een matig vuur. Doe het wit van de voorjaarsuien erin en sauteer dat ongeveer 2 minuten tot de ui zacht is. Giet de bouillon erbij en voeg het steeltje van de dragon, het zout en wat peper toe. Draai het vuur wat lager en laat het mensel zonder deksel 30 minuten flink sudderen, waarna u het steeltje dragon uit de pan haalt. Voeg dan de fijngehakte dragonblaadjes en het groen van de voorjaarsui toe. Laat de soep nog zo′n 4 minuten opstaan tot het groen van de voorjaarsui zacht is.

Voorjaars-uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Voorjaars groentesoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Voorjaars-uiensoep
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse Vissoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paas-Lente pistoletje met asperges en Parmaham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept