Uien pellen en in ringen snijden. Pepers wassen in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Tomaten wassen in vieren snijden, van pitjes ontdoen en vruchvlees in blokjes snijden. In soeppan boter verhitten en hierin uienringen , gemalen koriander komijn en tijm ca 5 minuten zachtjes fruiten tot ui lichtbruin kleurt. Bouillonblokjes oplossen in 1 liter heet water. Uienringen afblussen met bouillon en aan de kook brengen. Peperreepjes en tomatenblokjes aan bouillon toevoegen en soep ca 10 minuten afgedekt zachtjes laten koken. Gril voorverwarmen op hoogste stand. Soep over 4 borden verdelen en bestrooien met 1/3 van totillachips en cheddar. Borden soep kort onder gril plaatsen tot kaas gesmolten is. Garneren met verse koriander. Rest van tortillachips apart erbij serveren. Bereidinstijd ca 40 minuten.
Mexicaanse Witte Uiensoep is een recept van Smulweb.nl