Verwarm de olie en de boter in de pan en leg hierin de uien en de knoflook. Fruit de uien en de knoflook tot ze beiden goudgeel van kleur zijn. Voeg dan de bloem toe en laat deze ook goudbruin kleuren. Verwarm het geheel onder goed roeren door ( een minuut of 5 ). Schenk er dan de bouillon bij (beetje bij beetje). blijf roeren tot alle bouillon gebruikt is en laat de soep dan + - 20 minuten koken (op laag vuur) met het deksel op de pan. Wil je de soep meer gebonden hebben dan neem je gewoon wat meer bloem. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak. Rooster de sneetjes brood in de oven. Vul een soepkom met de soep. Leg er een sneetje geroosterd brood op en verdeel er de kaas over. Zet de soepkom in een voorverwarmde oven onder de grill tot de geraspte kaas goudkleurig begint te worden.
Uiensoep Bundeoise Met Knoflook is een recept van Smulweb.nl