Zoek
Bouillabaisse
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 uien
in stukjes
het wit van 2 preien
in ringen gesneden
4 teentjes knoflook
in stukjes
500 gr rijpe tomaten
gepeld in stukjes
3 liter visbouillon of water
1 eetlepel tomatenpuree
1 flinke snuf saffraan
1 bouquet garni van 2 takjes tijm
2 laurierblaadjes en 2 takjes venkel
3 kg gemengde vissoorten
schoongemaakt
in stukken
4 aardappelen
geschild
in dikke plakken
zout
peper en cayennepeper
1 kom met rouille (zie vissoep met rouille
elders op deze pagina)
1 kom met aioli voor het serveren
Voor de garnering:
16 stukjes stokbrood
geroosterd en ingewreven met knoflook
2 eetlepels peterselie
g
Bereiding
Kook de soep 5-8 minuten; verwijder elk soort vis zodra het gaar is. Kook de rest tot de aardappelen gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Bouillabaisse is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Vissoep (soupe de poisson)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Vissoep (soupe de poisson)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept