Geurige Bouillabaisse Met Saffraan

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de vis en de schaaldieren schoon.Snijd de vis in grote stukken.Doe de saffraan in een kom en schenk daar 1,5 liter kokend water overheen.Laat dat een half uur weken.Verhit in een grote pan wat olie en bak daarin de ui en selderij ongeveer 5 minuten.Voeg de tomaten,knoflook,takjes peterselie (niet fijn knippen !!) en het sinaasappelrasp toe.Op smaak brengen met zout en peper.Leg de vis op de groente en schenk de saffraan met het geweekte water over de vis. Zoveel bouillon toevoegen zodat de vis bedekt is.Aan de kook brengen en zonder deksel ongeveer 8 minuten laten koken.Schaaldieren toevoegen en nog 5 minuten laten koken tot de vis gaar is, maar niet uit elkaar valt.Garneren met wat toefjes peterselie.Serveren met stokbrood.

Geurige Bouillabaisse Met Saffraan is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Geurige groentestoof met maïs en feta
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige mosselpakketjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept