Bouillabaisse

8
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De vis schoonmaken, wassen en de koppen afsnijden. De koppen en eventueel de graten met het water, het zout, de kruiden, de peperkorrels, het laurierblad, de sinaasappelschil en desgewenst de wijn en saffraan aan de kook brengen en 1/2 uur laten trekken op een laag ingestelde warmtebron. Desgewenst de laatst 5 minuten de mosselen meekoken. De bouillon zeven en de mosselen uit de schelpen nemen. De groenten schoonmaken, wassen en kleinsnijden, de tomaten ontvellen en in dikke plakken snijden, de knoflook persen. Deze ingredienten in de olijfolie 10 minuten fruiten. De vis in grove stuken snijden, met de gezeefde bouillon aan de gefruite ingredienten toevoegen en 10 minuten laten doorkoken. De mosselen op het laatst meewarmen.

Bouillabaisse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept