Kruis de tomaten in en dompel ze 20 sec. onder in kokend water. ontvel ze en snijd het vruchtvlees klein. pel en snipper de ui. hak het knoflook fijjn. snijd of rasp de aardappel fijn week de saffraan in een beetje lauw water. verhit 4 eetl. olijfolie in een ruime pan waar de vissen precies in passen en fruit de ui zachtjes glazig. voeg de tomaten, knoflook, aardappel en kruiden toe en bak mee. voeg wat later de visgraten en koppen toe en een liter heet water. breng aan de kook en laat circa 25 minuten zonder deksel koken en reduceren. voeg peper en wat zout toe. verwijder de visresten, haal eventuele kleine restjes visvlees van de graat en voeg toe aan de soep. verwijder ook de hele kruiden. pureer de soep met eeen staafmixer of keukenmachine. hij moet een beetje dik, bijna romig zijn en ongeveer tot de driekwart liter gereduceerd. proef de soep en breng op smaak (niet teveel peper ivm rouille!). tot deze stap kunt u de soep van te voren maken en bewaren. voor het opdienen: verhit de soep totdat hij netniet kookt; pocheer de visfilets in de soep (eerst de dikke stukken, later de dunne filets toevoegen). Afhankelijk van de dikte tussen de 5 en 10 minuten. Schep de filets voorzichtig uit de soep en verdeel ze over warme soepborden. Verdeel de soep erover en serveer.
Bouillabaisse Op Mijn Wijze is een recept van Smulweb.nl