Doe ruim 2 eetlepels roomboter met even veel olijfolie in een goede pan en verhit. Voeg hieraan de prosciutto en de paddenstoelen toe. smoor de paddenstoeolenen gaar. Voeg hieraan de zeer fijn gesnipperde prei toe. Roer door dit mengsel de arboriorijst totdat alle rijstkorrels glimmen van een laagje vet. Blijf roeren en voeg scheutje na scheutje de witte wijn toe. Laat de rijst de wijn opnemen voordat je verder gaat toevoegen. Voeg dan scheut na scheut het welvocht toe van de paddenstoelen. Als de laatste wijn is toegevoegd even laten garen en rusten gedurende 2 mintuen. Dan lepel na lepel de soep toevoegen, en (ja inderdaad alweer) voortdurend goed roeren. Het is een vervelend recpt want terwijl je lepel voor lepel soep toevoegt blijf je roeren en de consistentie van de rijst in de gaten houden. De rijst moet net even meer dan beetgaar zijn. De risotto smeuig zonder vast of vloeibaar te zijn. Dit haal je ongeveer na een 45 tot 55 minuten. breng dan op smaak met wat extra peper. De prosciutto levert voldoende zout.
Risotto Con Funghi Porcini is een recept van Smulweb.nl