- Snijd de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes.
- Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
- Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes en de knoflook hierin.
- Voeg de champignons en de oesterzwammen toe.
- Meng dit mengsel aan met de kippenbouillon en laat de soep afkoelen.
- Spreid de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit om ze een beetje te laten ontdooien.
- Splits het ei en klop de dooier in een kopje los met een snufje zout.
- Snijd de prei zeer fijn.
- Vul ovenvaste soepkommen met soep en voeg de prei toe.
- Maak de bovenrand van de soepkommen met water een beetje nat.
- Rol de bladerdeegplakjes iets uit, leg ze over de kommen en plak ze op de rand van de kommen vast.
- Snijd de randen zo nodig bij en bestrijk de bovenkant met de los geklopte eidooier.
- Zet de soepkommen 8 minuten in een oven van 220 C.
- Als het bladerdeegdakje goudbruin is, is de soep heet.
- De soep wordt gegeten nadat het bladerdeegkapje aan tafel is stuk gestoken. "},"recipeYield":"4 "}