Pompoensoep Met Reepjes Kip, Tomatenblokjes En Salieroom

8
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was en kook de kip met het kruidenbosje, een stukje selderij, de met kruidnagels bestoken ui, 1 wortel, peper en zout. Ontvet en schuim voortdurend af. Snijd de rest van de groenten in kleine blokjes. Snijd een deksel van de pompoen af, verwijder de zaden en het vlees. Snijd dit laatste ook in kleine blokjes. Stoof de groenten aan in boter en voeg er de spekblokjes en 500 gr pompoenvlees bij. Bevochtig met de kippenbouillon en laat 40 min zachtjes trekken. Ontbeen de kip en snij het borstvlees in kleine reepjes. Klop de room half op en meng er de salie en peterselie onder. Dompel de tomaat 8 sec in kokend water, verfris en pel ze. Snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Zeef de soep met de staafmixer, duw ze door een zeef, breng ze terug aan de kook en bind eventueel lichtjes bij met instant-roux. Breng op smaak met peper en zout. Warm de uitgeholde pompoen op in de oven en vul hem op met de soep. Strooi er de kipreepjes en de tomatenblokjes in. Lepel de room erover en dien op in warme soepborden.

Pompoensoep Met Reepjes Kip, Tomatenblokjes En Salieroom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taartje Van Slakken En Comte Met Salieroom
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lasagne Con Mozzarella E Erbe Estive
30-60 min -
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept