Pompoensoep

6
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de pompoen in blokjes en doe ze met de bouillon, pepers, zout, kaneel. tijm en laurierblad in een pan. Breng het geheel aan de kook, leg de deksel erop en laat dit 20 minuten zachtjes koken totdat het gaar is. Doe intussen de rijst in een andere pan met een laagje van 2,5 cm kokend water erop. Breng het aan de kook. leg de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de rijst zachtjes koken tot het meeste water is opgenomen. Verwijder wanneer de groenten zacht en moesachtig zijn de tijm en laurierblad. Deze hebben we verder niet meer nodig. Bewaar het kaneelstokje. Gebruik een blender en pureer de soep tot een cremige substantie. Voed de uitgelekte rijst en de melk toe, proef en breng het op smaak. Breng alles aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken. Serveer de soep met een paar tijmtakjes erop en enkele stukjes kaneelstok.

Pompoensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept