1 Giet het vocht van de koksnoot door een fijnmazige zeef die is bekleed met een vochtig gemaakte zeefdoek in een grote maatbeker en voeg zoveel water toe tot het 1,2 liter is.
2 Verhit de boter in een pan met een dikke bodem op halfhoog vuur en laat de ui in circa 4 minuten glazig fruiten.
3 Doe de aardappel, de knoflook, de pompoen en het verdunde koksvocht in de pan. Breng aan de kook en draai het vuur halfhoog. Voeg de geraspte kokos, de gemberwortel, de rode peper, wat nootmuskaat en het bouquet garni toe. Laat af en toe roerend 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
4 Verwijder het bouquet garni en pureer de vaste bestanddelen uit de soeppan in de foodprocessor of de blender tot een glad mengsel. Doe dit zo nodig in porties. Schep de puree bij het vocht in de pan en roer de room en de kokosmelk erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
5 Warm de soep op laag vuur door. Schep hem in de voorverwarmde pompoenschil, in een soepterrien of in soepkoppen en strooi de geroosterde geschaafde kokos erover.
Halloweenrecept Pompoensoep Met Kokos is een recept van Smulweb.nl