Warm de bouillon op en houd deze warm. Hak de ui fijn evenals radicchio. Doe in een braadpan de helft van de boter en fruit hierin de radicchio en ui tot deze glazig ziet. Doe de rest van de boter in de pan, laat even smelten. Doe de rijst in de pan en roer snel tot alle korrels glanzen van de boter. Voeg 1 dl van de hete bouillon toe, blijf roeren en schraap langs de bodem en randen tot al het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot bijna alle bouillon is opgenomen. Nadat op 1 dl na alle bouillon is opgenomen, schijn je de andere helft van de saffraan toe te moeten voegen. Hier rammelt het recept even (want waar is de eerste helft gebleven en hoeveel moet je gebruiken), maar dat is misschien met opzet... Affijn, blijkbaar hoort er dus ook saffraan in... Kook de rijst tot hij bijna zacht is, maar nog beet heeft ;-). Zet het vuur uit. Rasp de parmesan.
Risotto Al Radicchio E Parmesan is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Christer’s Pasta pesto van ‘Chili & Balsamico Parmesan’