Risotto Met Venkel En Pijlinktvis

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de gesnipperde sjalot aan in boter met wat olijfolie. Roer er de rijst onder en bevochtig de rijst met wat venkelsoep. Kruid de rijst met cayenne en zout. Bevochtig, steeds wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen, opnieuw met wat venkelsoep en ga door net zolang tot de rijst gaar is. Voeg halverwege de kooktijd, de krokant gekookte blokjes venkel aan de rijst toe. (kooktijd van de rijst hangt af van de soort, raadpleeg de verpakking). Roer er als de rijst gaar is, een klontje boter en de parmezaan door. Kook de spinazie gaar, breng ze op smaak en mix de spinazie tot een saus met wat kookvocht en olijfolie. Versnij de inktvis tot reepjes, kruid ze met peper en zout en laat ze al roerend in hete olijfolie snel gaar worden. Een paar druppels citroensap geven de inktvis een frisse toets. Neem 4 voorverwarmde diepe borden. Maak gebruik van een ring om de risotto mooi in het midden van de borden te leggen. Schep de pijlinktvis bovenop de risotto. Mix de venkelsoep even op met wat boter en lepel deze saus rondom het gerecht. Lepel tevens de spinaziesaus kunstig rondom het gerecht.

Risotto Met Venkel En Pijlinktvis is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum
Bekijk recept
Lentesalade met pijlinktvis
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken pijlinktvis met pesto van rucola
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van pijlinktvis met citroenkruid
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept